Hamarosan újra elérhető lesz a DÚR énekeskönyv
Gégény István 2020. június 22.

Hamarosan újra elérhető lesz a DÚR énekeskönyv

Sok-sok dalnok vágya teljesül a kötet második kiadásával.

durk.jpg

Tele templom, ismert hazai dalszerzőkből álló közös kórus, tumultus még távozáskor is a kijáratnál – ilyen képeket őriznek magukban azok, akik jelen voltak 2019 őszének közepén a fővárosi Szent Margit plébániatemplom különleges szentmiséjén. Ezen az eseményen jelentették be egy új, igényes kottáskötet, a "DÚR könyv" elkészültét, s egyből magukkal is vihették annak példányait a jelenlévők közösségeikbe.

A kezdeményezés nagyobbat szólt, mint az ötletgazdák tervezték. Talán ha pénzért adták volna, akkor is hamar elkapkodják a sok ezer példányt, de az állami támogatásnak köszönhetően ingyenesen hozzáférhető kiadvány szinte azonnal hiánycikk lett. Hónapok óta hallgatom magam is az érdeklődő megkereséseket: Tudsz valamit? Lesz még belőle? Ugye, újranyomják? Próbálsz nekem is szerezni?

Annyi közöm van mindössze a kötethez, hogy saját dalaim is szerepelnek benne, így ezekre a kérdésekre rendre azt válaszoltam, hogy "majd kiderül". Az a bizonyos "majd" végre elérkezett: a kötet egyik ötletgazdája és összeállítója, Andrejszki Toma ugyanis arról tájékoztatta a SZEMlélek szerkesztőségét, hogy már nyomdában van a kötet, várhatóan július közepétől lesznek újra elérhetők a DÚR könyv friss példányai.

dur1.jpgA DÚR könyv megjelenésekor tartott szentmise dalszerzőkből álló közös kórusa, jobb szélen látható Andrejszki Toma (Fotó: Magyar Kurír)

Addig sem maradnak dalok nélkül az érdeklődők, hiszen a nyomtatott kiadványhoz kapcsolódó honlap folyamatosan üzemel, ahol a dalok kottája mellett azok hangfelvétele is elérhető.

Amint megjelenik a DÚR könyv második kiadása, hírt adunk majd róla, hol és miként lehet majd hozzájutni.

süti beállítások módosítása