Ingyen villanyautózás: itt a vége?
SZEMlélek 2020. április 29.

Ingyen villanyautózás: itt a vége?

Május 1-től több száz hazai eddig díjmentes elektromos töltőpont használata fizetőssé válik.

etolto.jpg

Miután a Mobiliti márkanevű töltőket üzemeltető NKM Mobilitás nevű cég megvásárolta a hazánkban kiterjedt hálózatot fenntartó e-Mobit, utóbbi márka eddig nagyrészt ingyenesen használható 300-nál is több töltőállomásán péntektől ugyanannyit kell fizetni az áramért, mint a Mobiliti töltőkön.

Az érintett közel félezer töltőpontot magában foglaló hálózat részeként a 22 kW teljesítményű AC-oszlopokon 80 forintba fog kerülni 1 kWh, a 22 kW-os DC-töltők esetében további 500 forint töltésindítási díjat is ki kell fizetni. A 43 kW-os AC-töltőknél és az 50 kW-os DC-töltőknél percenként 80 forintba kerül majd a töltés.

A Mobiliti ígérete szerint kedvezőbb feltételeket biztosító havidíjas csomagok is elérhetőek lesznek hamarosan, olcsóbb lehet majd az éjszakai töltés is.

A hvg.hu közlése szerint az ELMÜ-ÉMÁSZ villanyautó töltőin 2019 augusztusa óta 99 forintba kerül 1 kWh. Az autópályák mentén 350 kW-os gyorstöltést biztosító Ionity oszlopokon 2020 februárjától 280 forintba kerül 1 kWh.

Amennyiben minden nyilvános töltőállomás fizetőssé válik, onnantól az otthoni elektromos hálózatról való töltés válik a legkedvezőbbé.

Az elektromos autót használó egészségügyi dolgozóknak aktuálisan korlátlan számú ingyenes töltést kínál a Mobiliti – olvasható a cég honlapján.

(Illusztráció: hellovidek.hu)

süti beállítások módosítása