Meglepő következményei lettek az autós misének
SZEMlélek 2020. április 23.

Meglepő következményei lettek az autós misének

A híradások nyomán túl sok érdeklődő, médiastáb akart útnak indulni Előszállásra. A plébános inkább jó gyakorlatnak szánja kezdeményezését.

elosz.jpg

Az előszállási autós mise hirtelen jött ismertségének bizonyára örülnének a helyiek, ha nem fenyegetne a koronavírus terjedésének veszélye. Mihályi Miklós plébános arra kényszerült, hogy közleményben üzenjen: vendégek most ne jöjjenek a településre!

Tekintsünk vissza az előzményekre!

Az előszállási plébános húsvétra készülve gondolkodott azon, hogyan tarthatna úgy szentmisét, hogy a résztvevők egymással ne érintkezzenek, és mindenki biztonságban érezhesse magát. Autós misére hívta a híveket, vasárnaponként azóta is a templom előtti területre várja a kocsikból ki nem szálló helybélieket.

Ötletét, melyet nem magának, hanem a Szentléleknek tulajdonít, jó példának szánta, ezért több szerkesztőségnek is elküldte az első autós miséről szóló beszámolóját. A SZEMlélek oldalán szívesen adtunk teret a hírnek. Azóta felfigyelt rá a Kossuth Rádió is, az ott elhangzó interjúról összefoglalót adott ki az MTI.

Meglepő, ám részben érthető következményei lettek az inspiráló kezdeményezésnek. Ahogy Mihályi Miklós atya szerkesztőségünk munkatársának megírta: a fél ország sajtója "ráharapott" a hírre, rengetegen akarnak emiatt Előszállásra menni.

A helyiek aggódnak, mert úgy érzik, a fővárosból hozzájuk utazó újságírók, stábok, valamint a mindenfelől érkező érdeklődők jelenléte veszélyeztetheti azt a kis maroknyi közösséget, az előszállási, daruszentmiklósi híveket, akikért történik az egész.

Ezért fogalmazta meg otthon maradásra szólító sorait a plébános, amit alább olvashatnak:

Az országos felhívás nálunk is érvényes: MARADJ OTTHON! A vasárnapi autós szentmiséinket kizárólag a helyi egyházközség autós tagjai részére mutatjuk be! Ünneplésünk módja esetleg példa lehet más közösségek számára is, ahol adottak a lehetőségek és feltételek.

Az örömteli visszajelzésekre feleletként már most meghirdetjük az Országos Hálaadó Autós Misét, melyet a koronavírus járvány veszélyének elmúltával, 2021 tavaszán rendezünk meg. Erre szabadon minden autóst várunk, akik eddig vágyakozva tekintettek Előszállás felé. Addig is szíves figyelmükbe ajánljuk a szentmiséinkről szóló friss tudósításokat, illetve saját információs felületünket, a www.legoliga.hu weboldalt.

Az előszállási autósok kürtjele ITT hallható, látható.

(Fotó: legoliga.hu)

süti beállítások módosítása