Kórházhelyzet: 1 igazgató lemondott, 60 védőeszközöket kap
SZEMlélek 2020. április 17.

Kórházhelyzet: 1 igazgató lemondott, 60 védőeszközöket kap

53,4 tonnányi védőfelszerelés érkezett, vezető orvosok távoztak.

3698776.jpg

– Pénteken 17 fővárosi és 43 vidéki kórházba szállítanak ki összesen 53,4 tonnányi egyéni védőfelszerelést, melyeket előző nap Pekingből öt Wizz Air járattal hoztak Magyarországra – közölte a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa. Kiss Róbert rendőr alezredes a kórházakból eltűnt védőfelszerelések kapcsán azt is közölte: a kórház-főparancsnok és a kórházparancsnokok áttekintik a helyzetet és intézkednek a készletek védelme érdekében.

– Lemondott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvos igazgatója, Reiber István – közölte a kórház vezetősége pénteken. A kórház hivatalos honlapja szerint az új orvos igazgató Kovács Attila belgyógyász, kardiológus szakorvos lett. Kásler Miklós a múlt szombaton menesztette a kórház főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt.

Az emberi erőforrások minisztere április 12-én mentette fel az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet igazgatói székéből Cserháti Pétert. Az indoklás szerint az intézet nem szabadított fel elegendő ágyat határidőre. Csernavölgyi István menesztésének hivatalos indoka a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztás, amely indokolta, hogy átadja hivatalát.

(Forrás: MTI, nyitókép: freepik.com)

süti beállítások módosítása