Lovári nyelven is lesz szentmise az eucharisztikus kongresszuson
SZEMlélek 2020. március 06.

Lovári nyelven is lesz szentmise az eucharisztikus kongresszuson

A magyar bíboros beszélt erről a Kossuth Rádió műsorában.

lovari.jpg

Javában zajlik a felkészülés a szeptemberi katolikus világtalálkozóra, amelynek idén Budapest ad otthont. A nemzetközi esemény kapcsán újabb részleteket vázolt fel Erdő Péter esztergom-budapesti érsek egy rádiós interjú során.

Már a "bemelegítés" is érdekesnek ígérkezik: a kongresszust megelőző napokban valamennyi földrész kiváló teológusainak részvételével konferenciát szerveznek Esztergomban, szeptember 12-én pedig szeretetvendégségre hívják majd például a rászorulókat. – Együtt ebédelünk velük, nem pusztán élelmiszerosztást szeretnénk, hanem a közösségünket szeretnénk kifejezni a rászoruló emberekkel – fogalmazott a bíboros.

Maga a kongresszus szeptember 13-án nyitó szentmisével kezdődik a Puskás Arénában. Eddig 26 ezer zarándok regisztrált egyéni résztvevőként, a csoportosan érkezőkkel együtt már nyolcvan országból, több mint 50 ezren jelezték, hogy részt vesznek a Kongresszuson.

A kongresszus során színes programok érik majd egymást a Hungexpo területén, jelen lesz az előző, fülöp-szigeteki Eucharisztikus Kongresszus házigazdája is.

Kiderült, hogy először lesz mise lovári nyelven a kongresszuson. – Nagy esemény minden nép, minden kultúra életében, amikor a Bibliát lefordítják a nyelvükre – mondta Erdő Péter. Az eseményre szeptember 17-én kerül sor a Hungexpo területén, emellett fakultáció keretében is bemutatják, hogy a cigánypasztoráció milyen sokrétű Magyarországon.

(Forrás: NEK Titkárság)

süti beállítások módosítása