Ismeretlen területen próbálhatják ki magukat a fiatalok: Magis Europe 2020
SZEMlélek 2020. március 04.

Ismeretlen területen próbálhatják ki magukat a fiatalok: Magis Europe 2020

A nemzetközi záróeseményre Miskolcon kerül sor.

aa1_75.jpg
Idén hazánkban és Ausztriában, Szlovákiában és Romániában rendezik a jezsuita lelkiségű Magis Europe ifjúsági találkozót.

Az augusztus elején tartandó eseményre angolul tudó, 18 és 35 év közti magyar illetve külföldi fiatalokat várnak. A programok között lesz lelkigyakorlat, csíksomlyói zarándoklat, kerékpáros lelki túra a Balaton körül, a spiritualitást és a játékosságot ötvöző angolnyelv-tanulás, valamint egy, a jezsuita életformába belekóstoló hét - tudatta az MTI-vel a Jezsuita Rend.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előrendezvényének is tekinthető a Magis Europe 2020 nevű Szent Ignác-i lelkiségű ifjúsági találkozó. Az augusztusban hazánkban és a környező országokban tartandó esemény témája az Oltáriszentség lesz.
aa2_46.jpg

Először mindenki a tizenhat felkínált gyakorlati foglalkozás egyikén vesz részt, hogy akár korábban ismeretlen területeken próbálja ki magát.
Lesz csíksomlyói zarándoklat, kerékpáros lelki túra a Balaton körül, taizéi énekek a szlovákiai Ruzemberokban, a bécsi és budapesti élő kövek, azaz templomok révén folyó evangelizáció, a spiritualitást és a játékosságot ötvöző angolnyelv-tanulás, avagy egy, a jezsuita életformába belekóstoló hét.

A záróeseményre pedig Miskolcon kerül sor, melyre valamennyi résztvevő összegyűlik.

Jelentkezés a találkozó honlapján: magis.jesuits.eu. Érdeklődés Szőnyi Szilárdnál a 30-982-5682-es telefonszámon.

(Forrás: MTI/OS; fotó: jezsuita.hu)
 
süti beállítások módosítása