Egy nap az örökkévalóságból
SZEMlélek 2020. február 26.

Egy nap az örökkévalóságból

Vajon mi történne, ha egy napon Nagy Imre és Kádár János találkoznának? A képzeletbeli szembesítés történetét Csáky Pál felvidéki magyar politikus, író vetette papírra és a József Attila Színház színészei játsszák el az Aula Magnában.

csaky2.jpg

Színházi előadást szervez az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar a József Attila Színház művészeivel és az ELTE Alumni támogatásával. A bűnről és bűnhődésről szóló végső elszámolás során terítékre kerülnek a magyarság XX. századi sorskérdései, a politika és a történelem meghatározó kérdései. Az érzelmekkel teli, logikus és katarktikus történet vegytiszta gondolatokkal igyekszik rekonstruálni az elképzelt találkozást.

A bűnről és bűnhődésről szóló végső elszámolás során terítékre kerülnek a magyarság XX. századi sorskérdései, a politika és a történelem meghatározó kérdései. Az érzelmekkel teli, logikus és katarktikus történet vegytiszta gondolatokkal igyekszik rekonstruálni az elképzelt találkozást.

Az eseményre várjuk alumnusainkat és jelenlegi hallgatóinkat, oktatóinkat is. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a konferencia@ajk.elte.hu címen lehet megtenni. 

Köszönet az együttműködésért a József Attila Színháznak és az ELTE Alumni Szervezetnek!

Nagy Imre szerepében Ujréti Lászlót láthatjuk, Kádár Jánost Kiss Gábor alakítja. A rendező Telihay Péter.

Időpont: 2020. február 26. 19:00 - 21:00

Helyszín: ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3., I. em.)

süti beállítások módosítása