Megvalósították őseik legvadabb álmait
SZEMlélek 2020. február 18.

Megvalósították őseik legvadabb álmait

Több mint egy tucat fekete bőrű orvostanhallgató fehér, orvosi köpenyben pózolt egy Louisiana-i ültetvényen, melyen őseiket régen rabszolgaként dolgoztatták.

191219-tulane-al-0743_64c9f03acd2a1d7409f73c790cb733a4_fit-2000w.jpg

Russel Ledet, a Tulane Egyetem hallgatója és csoporttársai a képek helyszínéül az Edgard-i Whitney Ültetvényt választották; képeikkel sokakat szeretnének inspirálni.

„Csak arra gondoltam, hogy feketeként orvosnak lenni Amerikában régebben elképzelhetetlen volt. Ezt mindenkinek látnia kell.”- mondta a 33 éves Russel.

A másodéves orvostanhallgató először a lányával és egy barátjával járt itt tavaly nyáron, majd a tapasztalatait megosztotta egy csoporttársával és még sokakkal. 

Azt mondtam: ’Vissza kell mennünk mindannyiunknak, akik feketék vagyunk és készíteni egy képet a fehér köpenyünkben.’ Mindenki benne volt.”

16-an utaztak el New Orleans-ból az egykori ültetvényre.

„Látni a sok fekete orvostanhallgatót, akik egy képért gyűltek össze… egy olyan helyen, ahol elődeik és őseik küzdöttek, igazán mellbevágó volt.”-mondta a 24 éves Russell „Tudjuk, hogy ez a fénykép meghökkenti az embereket… és valóban elgondolkodtatja.”

A közösségi médiában megosztott kép vírusként terjedt el a világhálón.

„Az őseink rabszolgaságáról megemlékezve állunk itt, a The Whitney Ültetvényen, az orvostanhallgatókkal. Őseink legvadabb álmaivá váltunk.”

Forrás: nbcnews.com

süti beállítások módosítása