Gyerekkorban a felnőttkori egészségünkért: Semmelweis Egészségnap
SZEMlélek 2020. február 13.

Gyerekkorban a felnőttkori egészségünkért: Semmelweis Egészségnap

A leggyakoribb mozgásszervi betegségek jelentős része gyermek-, illetve serdülőkorban alakul ki.

aa1_62.jpg
A leggyakoribb mozgásszervi betegségek jelentős része gyermek-, illetve serdülőkorban alakul ki, és a súlyos szövődményekkel járó, a magyar lakosság több mint 30 százalékát érintő túlsúly is visszavezethető a gyermekkori egészségtelen életmódra.

A felnőttkori betegségek ellen a korai életévekben lehet a leghatékonyabban fellépni - írja az MTI-hez eljuttatott közleményében a a Semmelweis Egyetem.

A II-es számú Gyermekgyógyászati Klinikán márciusban az érdeklődők onkológiai betegségekkel, a leggyakoribb mozgásszervi elváltozásokkal, a cukorbetegséggel és az egyre több gyermeket érintő elhízással kapcsolatban interaktív bemutatókon, állapotfelméréseken - testzsír- és vázizom-tömeg mérés, alapanyagcsere meghatározás, EKG-vizsgálat - és előadásokon vehetnek részt.

A jelenlévők gyakorlati tippeket kaphatnak egészséges és ízletes fogások elkészítéséhez, tanácsokat kapnak a vitaminszedésről és a helyes táplálkozásról. Szó lesz a kábítószer-használat veszélyeiről, a biztonságos otthon kialakításáról, a gyermekbalesetek megelőzéséről; gyógytornász vezetésével pedig konzultációs lehetőséget biztosítanak a csecsemők helyes mozgásfejlődésével kapcsolatban - olvasható a közleményben.

A márciusi Semmelweis Egészségnapon, amelyet március 7-én a II-es számú Gyermekgyógyászati Klinikán rendeznek meg, a programok ingyenesek, de nagy részük regisztrációhoz van kötve. Jelentkezni és a programról részletesen tájékozódni a www.semmelweis.hu/250 honlapon lehet.

(Forrás: MTI; fotó: semmelweis.hu)
süti beállítások módosítása