Tudod, mit hisznek a görögkatolikusok?
SZEMlélek 2020. január 21.

Tudod, mit hisznek a görögkatolikusok?

A görögkatolikus liturgiáról, az Eucharisztiáról kevesen tudják pontosan, hogy mit is kellene tudnunk. Egy nagyon izgalmas előadássorozat lesz a Sapientia Főiskolán, melyet a keleti egyházi hagyományban jártas teológusok tartanak. Az első előadást február 10-én 17 órakor tartják.

og-holy-communion.jpg

"Sokan panaszkodnak, hogy nem értenek mindent a görögkatolikus liturgiából, a sok szimbólumot látják, de jó lenne mélyebben érteni és úgy részt venni az imádságban. Örömteli az is, hogy sokan járulnak az Eucharisztia szentségéhez, de felnőtt fejjel szeretnének ebben is jobban elmélyedni, új gondolatokat hallani. A sorozatnak sikerült megnyerni a püspökeinket, és neves teológusokat. A Sapientia Főiskola elkötelezett a teológiai kutatásnak, az ökumenikus párbeszédnek, és rendszeresen kínál nyitott alkalmakat az egyszerű hívőknek, érdeklődőknek is, hogy gazdagodjanak a teológia éltető igazságaiban.

Az első előadást jómagam tartom: tulajdonképpen levetítem a görögkatolikus liturgia fő mozzanatait és magyarázom. Ezt különösen jó szívvel ajánlom azoknak, akik még nem hallottak liturgiamagyarázatot. Az előadásokra regisztrálni kell vagy elektronikusan, vagy személyesen, s igen minimális anyagi hozzájárulást is kér a főiskola a helyszínen."- írja Papp Miklós, görögkatolikus lelkész, morálteológus.

83190264_862971937491304_8740825275668889600_o.jpg(Forrás: sapientia.hu)

süti beállítások módosítása