Magyar kultúra napja - Könyvbemutató Szabolcsban
SZEMlélek 2020. január 15.

Magyar kultúra napja - Könyvbemutató Szabolcsban

A hagyományos szatmárcsekei ünnepség és díjátadó mellett a hét végén és a jövő hét elején Nyíregyházán, Nyírbátorban, Kisvárdán és Vásárosnaményban is megemlékeznek a magyar kultúra napjáról Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, amely január 22-én lesz.

kolcsey_ferenc.jpg

 Szatmárcsekén idén is megemlékeznek arról, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én a községben fejezte be a Himnuszt: a vasárnapi ünnepség ökumenikus istentisztelettel kezdődik a református templomban, majd a Kölcsey Társaság ünnepi közgyűlésén átadják a Kölcsey-emlékplakettet. Az ünnepi program a magyar-ukrán határ mellett fekvő település helyi református temetőjében zárul, ahol a hagyományoknak megfelelően az emlékezők megkoszorúzzák Kölcsey Ferenc síremlékét.
Weinrauch Katalin író, költő kötetbemutatójára és a Ruszin szivárvány című kiállítás megnyitójára invitálják az érdeklődőket, hétfőn pedig a vásárosnaményi művelődési központban Szeifried Zoltán festő- és grafikusművész Fejedelmi élet nyomában című tárlatával ünneplik a magyar kultúra napját.

(Forrás: MTI)

 

süti beállítások módosítása