Magyar dizájnerek a párizsi lakberendezési és belsőépítészeti vásáron
SZEMlélek 2020. január 15.

Magyar dizájnerek a párizsi lakberendezési és belsőépítészeti vásáron

Ezen a héten kezdődik Párizsban az egyik legnagyobb nemzetközi lakberendezési és belsőépítészeti designvásár, ahol a Magyar Divat & Design Ügynökség koordinálásában tizenegy magyar tervező képviseli Magyarországot.

544a44b47dffediapo-craft-fa3.jpg

"A cél, hogy a magyar dizájnmárkák nemzetközi szinten is elismertté és sikeressé váljanak, illetve, hogy külföldön is jobban megismerjék a magyar termékekben rejlő potenciált" - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
Mint elhangzott, a francia fővárosban január 17. és 21. között rendezik meg a Maison et Objet vásárt, amelyre csaknem 50 országból érkeznek kiállítók. A vásáron a közönség megismerheti a bútorral, világítással és textíliával kapcsolatos legújabb trendeket, amelyeket a világ minden tájáról érkező dizájnerek mutatnak be.
Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője a műsorban elmondta: Európában ez az egyik legfontosabb dizájnvásár a londoni és a milánói mellett, a párizsi megjelenés óriási lehetőséget jelent a tervezőknek.
A Párizsba kiutazó tizenegy hazai márka már korábban is lehetőséget kapott arra, hogy nemzetközi eseményeken mutatkozzon be. A London Design Fair nemzetközi szakvásáron is ugyanezzel a 11 formatervezővel jelentek meg.

(Forrás: MTI) 

süti beállítások módosítása