Férfi alsónadrág és törülköző is előkerült a szarvasbika gyomrából
SZEMlélek 2019. november 28.

Férfi alsónadrág és törülköző is előkerült a szarvasbika gyomrából

Elképesztő mennyiségű szemét elfogyasztása okozta az állat pusztulását.

aa3_3.jpg
Férfi alsónadrág, gumikesztyűk, instant tészta, műanyag zacskók, instantkávé-csomagolás, egy kis törülköző és egy műanyag madzag több darabja került elő a Thaiföld északi részén található Khun Sathan Nemzeti Parkban elhullott 10 éves szarvasbika gyomrában, méghozzá hét kilónyi.
aa2_3.jpg
A park munkatársai szerint jó ideje ehette már a szemetet, mire az végzett vele, elzárva a tápcsatornáját.
Apark egyik vezetője elmondta, hogy hárompontos tervet léptetnek életbe a helyzet javítására: a helyi lakosokkal fogják összeszedetni a parkban eldobált szemetet, felállítanak egy bizottságot a hulladékkezelés megszervezésére, valamint igyekeznek felvilágosító munkával is elérni, hogy a nemzeti park állatai minél kevesebb szemétnek legyenek kitéve.
Thaiföldön évi 75 milliárd műanyag zacskó kerül a szemétbe. Az ország környezetvédelmi minisztere bejelentette, hogy 2020. januártól kezdve a nagyobb thaiföldi kiskereskedők nem adnak többé egyszer használatos műanyagszatyrot a boltokban.
Hazánkban is a főváros környéki parkerdőket leginkább az emberi terhelés veszélyezteti. Ezek közül is kiemelkedik a szemetelés, az illegális hulladéklerakás, minden évben több tízezer köbméternyi szemét kerül ki az erdőterületre. Nehéz elképzelni, hogy ez mekkora mennyiség? Hatalmas! Körülbelül egy ötezer fős település évi kommunális hulladékmennyiségének felel meg - tudjuk meg a Pilisi Parkerdő honlapjáról.

aa1_5.jpg

Együtt is tehetünk erdeink tisztaságáért, a növény- és állatvilág védelméért, például csatlakozva a JÖN Alapítvány kezdeményezéseihez. Az alpítvány Magyarország egyik legújabb és legaktívabb, többszörösen díjazott XXI. századi környezetvédelmi szervezete, amelyik a Hulladekvadasz.hu - hulladék témájú hírportált és a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot közösségteremtő honlapot üzemelteti.
(Forrás és fotó: quibit.hu, parkerdo.hu, hulladekvadasz.hu)
süti beállítások módosítása