Felállni sosem tudott egyedül, mégis elkezdett táncolni
SZEMlélek 2019. október 17.

Felállni sosem tudott egyedül, mégis elkezdett táncolni

Virginia Little-kórral született, nem tudott járni - most tánciskolát nyitott.

img_20190913_165322.jpg

Függetlenül attól, hogy elmondod-e a kívánságodat egy hulló csillag láttán vagy sem, az álmok valóra válhatnak! Ez volt a helyzet Virginia Di Carlo esetében is, aki idén szeptember 17-én tánciskolát nyitott. Lehet, ez önmagában nem tűnik szokatlannak, de kezdjük az elején.

Virginia fiatal nő, aki a szülés közben fellépő komplikációk következtében elszenvedett agykárosodás miatt úgy született, hogy sem mozogni, sem járni, még kevésbé táncolni nem képes. 

„Azt mondták az anyámnak, hogy ha minden jól alakul, lehet, hogy 18 éves koromra már járhatok és ehelyett… nézzenek most rám.” Ma Virginia 26 éves és elvégezte az egyetemet.

Valójában Virginia és szülei nem éltek korlátozott életet, az orvosok elképzelése ellenére sem.

„Amikor kicsi voltam, édesapám elvitt engem a játszótérre és segített lecsúszni a csúszdán”- mondta a az olasz Repubblica újságírójának. Aztán amikor 11 éves lett, Virginia megkérte édesanyját, hogy írassa be őt táncórára. Az anyja kezdetben nem engedett lánya kérésének, mert félt, ez nem lenne túl jó tapasztalat a számára. Virginia kitartott, így egy napon az anyja a testvéreivel együtt elvitte őt egy táncórára.

Virginia első táncórája

Virginia így mesélt arról a napról: „11 éves voltam és megkértem anyámat, hogy vigyen el a testvéreimmel, Martinával és Michel-lel a tánciskolába, de ő nem akarta: félt, hogy elcsüggedek. De nagyon makacs vagyok… elmentem az órákra a testvéreimmel, hallgattam a karibi zenét és elkezdtem mozogni. A tánctanár, Daria Mingarelli látta ezt és megkérdezte, szeretném-e kipróbálni a táncot.” Virginia igent mondott és megtette az első tánclépéseit. „Mielőtt elkezdtem táncolni, sosem tudtam egyedül állni; mindig támaszkodnom kellett valakire… szerintem csoda volt, amikor ez sikerült.”

Táncolok, mielőtt járnék: ki hitte volna! Sosem tudhatjuk, milyen meglepetéseket tartogat számunkra az élet. Ezen tapasztalat révén Virginia felfedezte szenvedélyét és elkezdte követni az álmait. A lelkes és tehetséges tanárok segítségével, valamint szerető testvére, Martina és egész családja szeretetével Virginia tánctanárnővé válhatott.

Bátran és kitartóan nézett szembe a nehézségekkel. 

Nem pihent a babérjain, amikor elérte valamelyik kisebb vagy nagyobb célját, amit kitűzött. Ehelyett inkább új terven kezdett gondolkodni: tánciskola megnyitásán fogyatékos személyek számára. A 2016-os interjú idején (amiből most idézünk) már táncot tanított fogyatékos gyermekek számára, és már leendő tánciskolája nevén gondolkodott: Special Angels, vagyis Különleges Angyalok.

A Különleges Angyalok Tánciskola

Ma, éppen három évvel később megnyitotta tánciskoláját, ahol a húgával együtt oktatnak. „Ez igazi valóra vált álom.”

A tánc nemcsak a szenvedélye, hanem a hivatása. A Különleges Angyalok Tánciskola, ahol ő és Martina tanít, mindenki számára nyitott: gyermekek, fiatalok és felnőttek, fogyatékossággal vagy anélkül.

Virginia édesanyja, Rosella Renda igazán büszke a lányára, aki rengeteg akadályt legyőzve megvalósította az álmát. „A lányom számára ez diadal, hiszen annyi nehézség érte az iskolában és elutasítás a későbbiekben is, amikor munkát keresett.”- mondta az anyuka.

Az „Adopt a Dancer”, vagyis „Fogadj örökbe egy táncost” projekt

Virginia és Martina szenvedélye, nagylelkűsége és segítség iránti vágya életet adott egy csodálatos kezdeményezésnek, ami az „Adopt a Dancer”, vagyis „Fogadj örökbe egy táncost” nevet viseli - ez nem azt jelenti, hogy egy táncost kell hazavinned, ahogy Virginia viccesen mondja a projektet bemutató videóban, hanem pénzbeli segítséget annak lehetővé tételéhez, hogy a fogyatékossággal vagy anyagi nehézségekkel küzdő fiatalok táncórákra járhassanak, fejlődjenek és szórakozhassanak.

Amikor Virginia a boldogságról elmélkedik, úgy képzeli, hogy boldog házasságban él, gyermekeket nevel és reméli, hogy sok diákot inspirálhat úgy, ahogyan őrá hatottak a tanárai.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a szépséget, szeretetet és a hálát, amik jelen vannak a törekvéseikben.


Gratulálunk neked Virginia, váltsd valóra minden álmod! Legyen a küldetésed, hogy örömöddel és rajongásoddal inspirálsz sok-sok embert, az iskolában és szerte a világban!

Forrás: aleteia.org

süti beállítások módosítása