Focitorna és családi nap a vallási tolerancia jegyében
SZEMlélek 2019. augusztus 25.

Focitorna és családi nap a vallási tolerancia jegyében

A vallási tolerancia jegyében felekezetek közötti focibajnokságot és családi napot rendez a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szeptember 1-jén Budapesten, a kőbányai Merkapt sportpályán.

gyerke.jpg

Immár negyedik alkalommal játszanak majd barátságos mérkőzéseket a magyar - keresztény és zsidó - felekezetek 14 év, illetve 10 év alatti képviselői. A rendezvény célja az összetartozás megtapasztalása, erősítése.

A bajnoksággal párhuzamosan tartandó családi napon a résztvevők és hozzátartozóik kipróbálhatják az arcfestést, az ugrálóvárat és a különböző családi vetélkedőket.

Szeptember 2-ától, húsz csapat részvételével ismét megrendezik az egész országot átfogó Tolerancia Kupát is, a harmadik alkalommal meghirdetett eseménysorozat célja, hogy a különböző felekezetekhez tartozó magyar gyerekek a sport segítségével közelebb kerüljenek egymáshoz.

Az idén az eseményt szervező Mazsihisz mellett Berettyóújfalu, Solt, Poroszló, Kakucs, illetve Kőbánya katolikus közössége, a kiskunhalasi, a nógrádsápi, a hévizgyörki református és a pilisi evangélikus gyülekezet, valamint a Hit Gyülekezete küldi el csapatait a 10 év és a 14 év alattiak kategóriájában.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása