„Feladtam a gyerekemet, hogy megmentsem”
SZEMlélek 2019. augusztus 02.

„Feladtam a gyerekemet, hogy megmentsem”

Egy bandatag édesanyja leplezte le a drogterjesztő hálózatot. 

drog1_1.jpg

 

Három évvel ezelőtt állított be egy zokogó édesanya a csendőrségre, hogy felhívja a figyelmüket arra a bűnbandára, amelyik kokainnal és crack-el látja el Torino déli kerületeit. A többéves megfigyelés és nyomozás után tegnap négy embert letartóztattak kábítószer-kereskedelem vádjával.

 

Az ügyfelek között számos fiatal és néhány kiskorú is volt. Az egyenruhások felgöngyölítették a hálózatot, azonosították a beszállítókat, a drogfutárokat, a kereskedőket.

Anyaként a végsőkig elmegyek, hogy segítsek a fiamnak, ezért beszélek az illetékes hatóságoknak a jelenlegi kábítószer-függőségéről. 

Hogy a feljelentés előtt és a felderítés ideje alatt min ment keresztül ez az édesanya? Rendszerint bezárkózott a szobájába, hogy a fia ne bántalmazhassa és ne foszthassa ki, később elmenekült otthonról. Végül a csendőrséghez fordult.

 

A hozzátartozók gyakran szégyellik, hogy szerettük kábítószer vagy más függőség rabja. Kétségbeesetten és tehetetlenül nézik, hogyan süllyed egyre mélyebbre a szenvedélybetegségében; sokszor inkább nem is akarnak tudni arról, hogyan szerezi meg rá a pénzt. Mire a környezet eljutna odáig, hogy szakemberhez kellene fordulni, már nem tudják rávenni őt, hogy éljen a felkínált segítséggel.

Hiszem, hogy ez a lépésem lehetőséget ad a felelőtlen fiamnak, hogy szembenézzen önpusztító életmódjával - vallja a bűnszövetkezetet bejelentő olasz édesanya.

 A szenvedélybetegek felnőtt hozzátartozói több helyen is kaphatnak segítséget:

RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat; Emberbarát Alapítvány; Kék Pont

 

(Forrás: lastampa.it; fotó: pixabay, lastampa)

 

 

 

süti beállítások módosítása