Ítéletidő Görögországban: gyerekek is vannak a halottak között
SZEMlélek 2019. július 11.

Ítéletidő Görögországban: gyerekek is vannak a halottak között

Turisták kedvelt célpontjára csapott le a vihar.

gorog_1.jpg

Legalább hat turista meghalt csütörtökre virradóra Görögországban a heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt – közölte az ERT görög közszolgálati rádió.A rendőrség szerint a viharok szerdán este vonultak végig az ország északi részén található kedvelt turista célponton, a Halkidiki-félszigeten.

A rendőrség közlése szerinte egy idős cseh házaspár akkor vesztette életét, amikor lakókocsijukat a heves széllökések magukkal rántották. Egy orosz férfira és fiára egy fa dőlt a tengerparti Potídea városában. Egy román nőt és egy nyolcéves fiút pedig egy étterem leszakadt tetőelemei sújtottak agyon Néa Plagiában.

A tűzoltóság szerint húszan kerültek kórházba az ítéletidő miatt. Egy klinika viszont azt közölte, hogy
hatvan-hetven embert is el kellett látniuk, többnyire csonttörések miatt. Az ide szállított betegek 8 hónapos és 70 év közötti korúak voltak.

– Huszonöt éves pályafutásom során most éltem meg először ilyet – hangsúlyozta Athanasziosz Kalcasz, az egészségügyi intézmény vezetője az OPEN TV műsorában. – Annyira hirtelen és váratlanul történt minden.

Rendkívül szokatlan ez az ítéletidő Görögországban, ahol a nyár általában meleg és száraz. A meteorológusok előrejelzése szerint csütörtökön kilenc óráig nem áll el az eső ezen a területen.

A félszigeten rendkívüli állapotot rendeltek el, a kora reggeli órákban a helyszínre sietett Görögország újonnan kinevezett polgári védelmi minisztere. A területen mintegy száznegyven tűzoltó vett részt a mentési munkákban.
A Halkidiki-félszigeten jelenleg több tízezer – főleg kelet-európai államokból érkezett – turista üdül.

(Forrás: reuters.com, MTI; fotó csak illusztráció: pyxabay)

 

süti beállítások módosítása