Gégény István: Ezért alakult át a SZEMlélek
SZEMlélek 2019. március 22.

Gégény István: Ezért alakult át a SZEMlélek

A blogból értékmagazinná változott médium főszerkesztője a Bonum Televízió vendégeként beszélt a megújulás okáról és a további célokról.

gi_bonum1.jpg

– Viszlát, SZEMlélek blog – ezzel a március 7-én megjelent cikkel adtuk hírül, hogy korábbi formájában megszűnik a négy év alatt jelentős hatást kiváltó felület tevékenysége. Van azonban folytatás, amint azt olvasóink napok óta tapasztalhatják. A megújulás hátteréről a főszerkesztőt faggatta a Bonum Televízió műsorvezetője.

– A SZEMlélek túlfeszítette a blog-lét kereteit. Olyan ez, mint amikor már nem egy kisebb pohárba töltünk vizet, s ha az túlcsordul, előveszünk egy nagyobb poharat, aztán egy még nagyobbat, hanem pohár helyett ezentúl kancsóba töltjük a vizet – érzékeltette Gégény István a változás nagyságrendjét.

A katolikus médiaszakember elmondta: az első négy évben saját maga által fenntartott blog helyett az értékmagazint már egy szervezet, a Felebarátok Egyesület működteti, annak alapvető törekvései határozzák meg a magazin értékrendjét. Ez viszont változatlan maradt: továbbra is a párbeszéd, nyitottság, közösség hármas értékét kívánja felmutatni, erősíteni a SZEMlélek.

A műsorvezető külön kitért a párbeszéd erősítésének mikéntjére, amely kapcsán a főszerkesztő a hazai közbeszéd aktuális állapotát jelölte meg kiinduló pontként, amely felől indulatmentes, egymás meghallgatásán alapuló dialógussal lehet elmozdulni pozitívabb irányba. Erre került a hangsúlyt a SZEMlélek megújulását beharangozó alábbi videóban is.

Gégény István rámutatott: az újdonságok egy részét még nem ismeri a nagyközönség. Az április végén tartandó III. Keresztény Vállalkozói Konferencián várható egy olyan kezdeményezés bejelentése, amely tovább erősítheti a SZEMlélek közösségi jellegét, közösségerősítő küldetését.

süti beállítások módosítása