Elhunyt a szentéletű édesanya
SZEMlélek 2019. február 22.

Elhunyt a szentéletű édesanya

Második gyermekével volt várandós, amikor mellrákot diagnosztizáltak nála. Elutasította az abortuszt, állapotának megfelelő kezelést kapott, és hamarosan világra hozhatta kisfiát.

schermata-2019-02-12-alle-15_02_51.png

Caterina Morelli példakép és támasz volt sokak számára. Firenzében február 8-ra virradó éjszaka hunyt 38 éves korában az egykor gyermekorvosként praktizáló édesanya.

Giacomo megszületése után még 7 éven át küzdött a betegséggel, de 2015-ben egy agresszív, kiterjedt daganatot találtak a szervezetében. Küzdelmét nemcsak önmagáért vívta, sokak számára jelentett támaszt, sokan keresték fel vigaszt keresve és erőt merítve belőle.

Idén januárban rohamosan romló állapota miatt lánya elsőáldozásának előrehozatalát kérte, hogy még jelen lehessen rajta. Néhány nappal később kómába került, de barátai, családja nem hagyta egy percre sem egyedül, haláláig vele voltak.

Cate, elrepültél Firenze egére, hogy még fényesebbé és szebbé tedd – üzenték neki órási molinókról temetése napján, amelyet kérésére ünnepként tartottak meg, nem búcsúként.

– Az élete tisztán evangéliumi élet volt: elveszíteni az életet, hogy életet adjon másoknak, ahogyan Jézus tette. Olyan gesztus ez, ami csakis a hitből fakadhat, és csak a hitben lehet megérteni teljes egészében – mondta róla a firenzei érsek.

(magyarkurir.hu)

süti beállítások módosítása