Arabul köszönti Ferenc pápa az Emirátusokban élő muszlim testvéreket
SZEMlélek 2019. január 31.

Arabul köszönti Ferenc pápa az Emirátusokban élő muszlim testvéreket

A katolikus egyházfő február 2-4. között Abu-Dzabiban egy vallásközi találkozón vesz részt, melynek témája az emberi testvériség. A találkozót megelőzően videóüzenetben köszönti meghívóit az Egyesült Arab Emírségekbe.

pope-stands-with-interfaith-leaders-600x400.jpg

- Az ország az együttélés, az emberi testvériség és a találkozás modellje kíván lenni különböző civilizációk és kultúrák között, biztos helyet nyújtva sokaknak a munkához és a szabad élethez, a különbözőségek tiszteletben tartásával - jellemzi üzenete elején Ferenc pápa az Emirátusokat. Majd az ország alapítóját idézte:

A valódi gazdagság nem csupán az anyagi javakban rejlik. A nemzet valódi gazdagsága a személyekben van, akik a nemzet jövőjét építik… Az igazi kincset az emberek jelentik.

Köszönetet mond továbbá barátjának és kedves testvérének, a kairói Al-Azhar egyetem nagyimámjának, illetve mindazoknak, akik részt vettek a találkozó előkészítésében bátorságukért és eltökélt szándékukért, hogy bebizonyítsák:

Az Istenben való hit egyesít, nem pedig elválaszt. Közelít minket egymáshoz különbözőségünk ellenére is, távol tartja az ellenségeskedést és az ellenszenvet.

(forrás: vaticannews.va/hu)

süti beállítások módosítása