Beer Miklós: Szívtelen a társadalmunk
SZEMlélek 2019. január 22.

Beer Miklós: Szívtelen a társadalmunk

A hajléktalanságról, mint sorstalanságról rendeztek fórumot, ahol Ferge Zsuzsa szociológus és Iványi Gábor metodista lelkész társaságában Beer Miklós püspök is jelen volt.


12459375745_59f83701fe_b-2.jpg

- Miért nem nyitják ki a templomokat? Hogy lehet, hogy a bibliai tanításokkal szemben Isten háza mégsem mindenki előtt van nyitva, arról nem is beszélve, hogy nem is mindig - tette fel Ferge Zsuzsa a kérdést, amelyet valószínűleg sokan feltettek már. A provokatív kérdés nem maradt megválaszolatlanul, a váci püspök reagált rá.

- Egyszerűen csak az a helyzet, hogy nem szoktak a katolikus templomokban a hajléktalankérdésről beszélni - idézi a magyarnarancs.hu cikke a püspök szavait.

Eszünkbe sem jut a hajléktalankérdés problémájára megoldást keresni. Nagyon fáj. Nagyon nagy baj, hogy magunk között sem tudunk erről beszélni.

- Mondtam már olyanokat, hogy szalonkeresztények vagyunk, hogy komfortkeresztények vagyunk, hogy csak vasárnap kiöltözünk a templomba. Szívtelen a társadalmunk. Játszva megoldhatnánk a hajléktalankérdést. Mégsem tesszük.

Hétfő este tartott fórumon Iványi Gábor véleményezte a törvényt, embertelennek, példátlannak nevezbe azt. A lelkész szerint a hajléktalankérdés rendkívül összetett, nem egyértelmű, kit tekintünk annak. 

A fórumról készült beszámoló Czenkli Dorka tollából a magyarnarancs.hu oldalán olvasható.

süti beállítások módosítása