Templomot építtet Nemcsák Károly
SZEMlélek 2019. január 08.

Templomot építtet Nemcsák Károly

A Szomszédok egykori szereplőjének szülőfalujában épül a katolikus templom, melynek költségeit közadakozásból és állami támogatásból fedezik.

mg_3494a-800x533.jpg

2019 év végén már saját templomukban ünnepelhetnek a Borsod-Abaúj-Zemplém megyei Kisgyőrhöz tartozó Mocsolyástelep lakói.

– Régen megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék annak a közösségnek adni, ahol felnőttem – nyilatkozta a József Attila Színház igazgatója a lokal.hu-nak. 

– A keresztlányom, Anikó még mindig ott lakik, és sokat beszélgettünk erről. Miután megkérdezte a helyieket, és igény volt a templomra, végigjártam az összes hivatalos utat, és az egyház is beleegyezett – idézi fel a sokak emlékezetében Vágási Feriként élő színművész a kezdeteket – Sokan segítettek, előfordult, hogy megállt a faluban egy autó, és azt kérdezték, hol lehet adakozni, de az állam is jelentős összeggel támogatja az építkezést. Ez katolikus templom lesz, körülbelül 100 négyzetméteres, ahol 50-60 ember is elfér majd.

61 éves színházigazgatónak gyerekkorában még nem volt templomba járásra lehetősége, de a közös imának így is találtak helyet.

Az iskolában a terem egy része le volt választva függönnyel, ahol egy oltár állt. Hétvégén elhúzták a függönyt, és a falu apraja-nagyja odajárt. Közösségépítő ereje volt, és úgy érzem, a mostani templomnak is az lesz.

(lokal.hu)

süti beállítások módosítása