Kétkeréken járja a világot a magyar tűzoltó
SZEMlélek 2019. január 07.

Kétkeréken járja a világot a magyar tűzoltó

Nagy Tamás vasvári tűzoltó százados a világ több mint 50 országában járt már kerékpárral. Bringázott már a sarkkörön túl és az amerikai sivatag forróságában is, számára semmi nem akadály!

nagy_tamas02.jpg

Szombathelyen hivatásos tűzoltóként dolgozó Tamás 2018-as listáján Izland, Izrael, Olaszország, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, Ausztria, Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán és Lengyelország szerepel. Mindenhová kétkeréken jutott el, de akár már holnap útnak indulna a következő túrájára.

Filmbe illő kalandjaikat a kétezres évek elején kezdték egy háromhetes Bazel-Barcelona úttal és azóta nincs megállás. Voltak életveszélyben Amerikában, egy sivatag közepén, üres vizeskulacsokkal, Marokkóban, amikor kirabolták, mindenét elvitték. Volt már, hogy krokodilt ettek vagy rizsszemeket, amiknek "szemük nőtt" - kukacos volt az akciós vacsorán a rizs Japánban, de megették, mert éhesek voltak és nem volt már, így fehérjeforrásként fogták fel.

- Még a farkasölő kutyák támadását a Kaukázusban is meg lehet szokni - mondja Tamás egyik legutolsó kalandjukról, ahol mindennapos volt a kutyák támadása.

(vaol.hu)

süti beállítások módosítása