Hol van a szeretet?
SZEMlélek 2018. december 24.

Hol van a szeretet?

Éled is, amiről beszélsz? Ezt a tükörbe nézésre hívó kérdést szegezi mindannyiunknak egy zenés videó, ami elsőre nem tűnik karácsonyi témájúnak, pedig nagyon is az.

bap.jpg

Where is the love – ez a címe a Balck Eyed Peas nevű formáció világhírű dalának, amely megérett arra, hogy ők maguk feldolgozást készítsenek belőle. Az "érés" szomorú aktualitások formájában érhető tetten, ugyanis a világ nem lett sokkal jobb hely az utóbbi évek "fejlődése" során.

A migráció, a kirekesztés, az idegengyűlölet, a szeretetlenség mérhető, látható, megdöbbentő mértékű a glóbusz megannyi pontján, a "#WHERESTHELOVE ft. The World" kifejezéssel illetett átdolgozás pedig, ahogy a neve is utal rá, az egész világ bevonásával készült.

Halott migráns csecsemő képével indul a klip, rögtön utána egy nélkülöző család, majd egy pap látható, közben a kérdés: éled-e is azt, amiről prédikálsz? Kényelmes lenne a klerikusok felé mutogatni, de a dal üzenete sokkal átfogóbb: egyszerre általános, mindenkit érintő és konkrét, egyenként mindannyiunkra vonatkozó.

Mama, mondd, mi a pokol zajlik itt? Atyánk, küldj valami támpontot odafentről, mert az emberek folyton azt kérdezik tőlem: hol van a szeretet...

Legyen változást hozó karácsonyunk!

süti beállítások módosítása