(Ki)oktatók helyett hiteles tanúkra lenne szükség – Lélekemelő #31
SZEMlélek 2018. október 28.

(Ki)oktatók helyett hiteles tanúkra lenne szükség – Lélekemelő #31

Az egyház is missziós terület, az egész világgal együtt. Erre vonatkozó gondolatokat oszt meg ezekben a napokban velünk Varga László.

laciatya.jpg

október 22.
Minden megkeresztelt egyben misszionárius. Küldetése van megélni és továbbadni az evangéliumot. Amíg az életünkben "háziasítjuk", templomainkban pedig "pihentetjük" az evangéliumot, addig az Egyház nem lesz vonzó az Istent kereső embereknek (sem)!

október 23.
Az Egyház is missziós terület. Evangelizálnunk kell a templomba járókat, hogy megkeresztelt vallásgyakorlókból Krisztus tanítványaivá legyenek, akiknek az élete örömhír és a tetteik vonzók!

október 24.
A misszió legegyszerűbb formája a személy méltóságának tiszteletben tartása. Ahogyan ránézek a Másikra, a Másra, ahogyan megszólítom, hallgatom és válaszolok, már evangelizáltam, vonzottam (vagy taszítottam).

október 25.
Küldetésünkhöz hozzátartozik a tanúságtétel. Nem tanítják, pedig fontos! Korunknak (ki)oktatók helyett hiteles tanúkra lenne szüksége, akik vállalják a közösséget is azokkal, akik felé tanúságot tettek Krisztus örömhíréről.

október 26.
Az erőszak kultúrájában, az "itt és most, azonnal" türelmetlen hozzá állástól körülvéve, fontos missziónk a gyengédség és a türelem gyakorlása, amellyel vonzóvá tehetjük az irgalmas Isten egyházát!

október 27.
A misszió titka a szeretet hőfoka. Akit szíven talált Jézus Krisztus szenvedélyes szeretete, az a körülötte lévőket is szenvedélyes szeretettel vonzza, hívja Krisztushoz!

október 28.
A misszió lényege: legyünk együtt azokkal, akikhez a küldetésünk szól. Legyünk közöttük és hallgassuk őket irgalmas szívvel. Így megértjük őket, ők is megértenek minket és a ránk bízott örömhírt!

süti beállítások módosítása