Katolikus pappá szentelnek két evangélikus lelkészt
SZEMlélek 2018. október 27.

Katolikus pappá szentelnek két evangélikus lelkészt

Ráadásul mindketten házasságban élnek, közvetlenül Ferenc pápától kaptak felmentést a cölibátus alól.

evangkat.jpg

Andreas Theurer az evangélikus egyház lelkésze volt Württembergben, André Schneider a Független Evangélikus Egyház (SELK) pásztora volt Thüringiában. A múlt idő oka, hogy október 28-tól mindketten katolikus papok lesznek, Augsburg katolikus egyházmegyéjében szolgálnak majd, a kétgyermekes Theurer atya közvetlenül a helyi Új Evangelizáció Intézményénél kap feladatot.

– Habár megkereszteltek, konfirmáltam is, csak 16 éves korom körül találtam békére és hitre az egyházban. Lelki otthonom egy liturgia- és szentségközpontú, "katolikus" jellegű lutheránus gyülekezet volt, s egyre növekedett bennem a vágy, hogy az oltárnál szolgáljak – fogalmazott a négygyermekes André Schneider, aki addig közeledett a szentségekhez, míg végül a katolikus egyházban találta meg azok teljességét.

Andreas Theurer már 2012-ben katolizált, ugyancsak a szentségek mozdították elő benn a felekezetváltást, a korai egyház képviselői és a Biblia is nagy hatást tett rá ezen az úton. – Abban bízom, hogy a mintegy három évtizede a württembergi templomban megkezdett felkészülésem a lelki szolgálatra immár a katolikus egyház szentségi teljességében elvezet a célomhoz – indokolta döntését az október végén társával együtt pappá szentelendő családapa.

(Forrás: katolisch.de, fotó: Augsburgi Egyházmegye)

süti beállítások módosítása