Ez a boldogság öl
SZEMlélek 2018. június 27.

Ez a boldogság öl

Június 26-án tartották a kábítószer elleni világnapot, amelyet az ENSZ hozott létre 1987-ben, hogy megerősítse a fellépést és az együttműködést a jelenség ellen.

drog.jpg

– A drogok aggasztó drámája egy olyan gonosz, amely a személy méltóságát és cselekvési szabadságát fenyegeti, valamint folyamatosan rombolja az isteni képmást bennünk – fogalmazta meg üzenetében Peter Turkson bíboros, az Átfogó Emberi Fejlődés vatikáni dikasztérium prefektusa.

– Ezt a csapást határozottan el kell ítélni, mert lelkiismeretlen emberek éltetik, akik a könnyű kereset kísértésébe esve halált vetnek az emberek között, ezáltal reményeket törnek össze és családokat tesznek tönkre – hangsúlyozta.

A probléma nagyságrendje óriási: 2015-ben közel 250 millió ember használt kábítószert, akik közül 30 millióan szenvednek az ebből fakadó következményektől. Az injekció által használt drogokkal élők több mint fele Hepatitis C betegséggel fertőzött, 1.3 millióan pedig HIV vírussal fertőzöttek.

A bíboros szerint a drogfüggés felé az alábbi okok vezetnek: társadalmi kirekesztés, a család hiánya, társadalmi nyomás, a drogkereskedők propagandája, az új élmények megélésének hajszolása.

A fiatalok felé a főpásztor szerint különös gondoskodással kell fordulni. – A világ gyakran a lehetőségek széles skáláját kínálja fel számukra, hogy a pillanatnyi boldogságot elérjék, amely aztán végül méreggé válik, korrumpál és öl.

(Forrás: Vatican News, fotó: greatoaksrecovery.com)

süti beállítások módosítása