Közlemény: visszaélnek a SZEMlélek tartalmaival
SZEMlélek 2018. április 17.

Közlemény: visszaélnek a SZEMlélek tartalmaival

Két politikai orientációjú honlap szerkesztőségünk engedélye nélkül eltorzítva átemelte egyik írásunkat, az egyik felület a forrást is valótlanul jelölte meg.

szlban.jpg

Tájékoztatjuk tisztelt Olvasóinkat, hogy sem a mindenszo.hu, sem a pestisracok.hu oldal szerkesztői nem kértek, így nem is kaphattak engedélyt arra, hogy Gundel Takács Gábor "Melyik a jobb: a magyar politikai ellenzék, vagy a magyar foci?" című írását teljes egészében átemeljék. Ez a módszer nem felel meg a szemlézés etikai elveinek, utóbbi oldal ráadásul nem a SZEMléleket, hanem előbbi oldalt nevezte meg forrásként (nem mentség, hogy ők ott találkoztak a tőlünk átmásolt szöveggel).

Ennél súlyosabb vétség, hogy mindkét esetben a tartalom a szerző szándékától idegen, pártpolitikai indíttatású (ál)címmel lett közzétéve. Ezektől a hazug belemagyarázásoktól elhatárolódunk.

Bátorítunk mindenkit, akihez eljut üzenetünk, hogy kizárólag tiszta forrásból, hiteles felületek tartalmai alapján tájékozódjon, elkerülve ezzel saját maga megtévesztését és valótlan információk továbbításával mások megzavarását!

A két érintett honlaptól kérjük, elvárjuk az etikátlanul átemelt tartalmak törlését!

a SZEMlélek szerkesztősége

süti beállítások módosítása