Új püspököt választottak az evangélikusok
SZEMlélek 2018. március 07.

Új püspököt választottak az evangélikusok

Kondor Péter békéscsabai lelkész kerül a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének élére.

kondorpeter.jpg

– Nagy megtiszteltetés, de kihívás ez a szolgálat, hiszen olyan elődök nyomába kell lépnem, akik rendkívül sokat tettek az egyházkerületért. Azt remélem, hogy személyemmel a váltás nem jelent majd nagy változást az egyház életében, hanem inkább egy hangszínváltást. Talán ezután kicsit más hangszerelésben hangoznak majd el ugyanazok az örök gondolatok, amelyekre minden időben szüksége van a mi szívünknek-lelkünknek – idézte az új püspök első gondolatait a Kötőszó.

– Nem álmodom arról, hogy egy szempillantás alatt csodát művelhetünk az egyházban. Sokkal inkább azt szeretném, és azt kérem Istentől, hogy mindabban, ami évek és évtizedek alatt épül, én is – mi is – segíthessünk, és az ő alkalmas eszközei lehessünk – vázolta püspöki szolgálatának alapelvét Kondor Péter.

A Déli Egyházkerületet eddig Gáncs Péter vezette. A hazai keresztény felekezetek sajátossága, hogy amíg a katolikus egyházban az egyházmegyék a főbb területi egységek, és azokat osztják egyházkerületekre, az evangélikus egyházban 3 egyházkerületre van felosztva Magyarország, s ezek az egyházkerületek több egyházmegyéből állnak.

süti beállítások módosítása