Elcsendesedésre hívnak a Lehel téren
SZEMlélek 2017. október 04.

Elcsendesedésre hívnak a Lehel téren

Kinyitja kapuit Budapest egyik igen forgalmas csomópontján, a Lehel téren álló Árpád-házi Szent Margit-templom. Elcsendesedésre, imára, elmélkedésre vagy csak megpihenésre ad helyet a betérőknek, hívőknek és nem hívőknek egyaránt a hét minden napján.

szb20131015_9599_focuspoint_926x504.jpg

Dr. Monostori László plébániai kormányzó elmondása szerint napközben eddig is sokan betértek az előtérbe imádkozni, elcsendesedni vagy csak nézelődni. És várhatóan egyre többen fognak: november 4-től a metrófelújítások miatt a templomhoz  közel lehet átszállni a pótlóbuszokra.

- Becslések szerint napi félmillió ember fordul majd meg itt, és ha csak minden ezredik megy be a templomba, az is napi ötszáz látogatót jelent – nyilatkozta László atya az mno.hu-nak.

Október 1-től kísérleti jelleggel hétfőtől szombatig 6.30-19.00 óráig, vasárnap és ünnepnapokon pedig 7.00-21.00 óráig lesz nyitva a Lehel téri templom. 

 

A templom Isten háza, de olyan háza, ahol mi is otthon érezhetjük magunkat, ahol mindig szívesen látott vendégek vagyunk, olvasható László atya levelében.

Vigyétek el a nyitva tartás hírét barátaitokhoz, szomszédaitokhoz, munkatársaitokhoz, osztálytársaitokhoz, ismerőseitekhez, hogy minél többen megtapasztalhassuk Isten közelségét és szeretetét a templomban – nem csak vasárnap.

(margitos.hu, mno.hu)

süti beállítások módosítása