Templomok a világ különleges tájain
SZEMlélek 2017. szeptember 19.

Templomok a világ különleges tájain

Amikor templomba megy az ember, akkor sétál pár utcányit vagy biciklire pattan és úgy érkezik a misére, esetleg autóba ül vagy tömegközlekedéssel közelíti meg a templomot. De most mutatunk néhány különleges helyet a világban, amit nem olyan könnyű megközelíteni, de megéri. 

Kolumbiában található a völgybe rejtett Las Lajas kápolna. A folyó felett átívelő híd vezet a neogótikus stílusban újjáépített templomba, amely helyén egészen a múlt század elejéig az eredeti, 18. században épített kápolna állt. A hagyomány szerint ezen a helyen gyógyult meg egy siketnéma lány, a Rózsafüzér királynőjének közbenjárásának köszönhetően.

las-lajas-1.jpg

Ha Kambodzsában járva szentmisére szeretnél eljutni a Tonle Sap tó közelében, akkor nem biztos, hogy ezt száraz lábbal megteheted. Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvízi taván úszik egy katolikus templom, így már csak csónakot kell szerezni, mielőtt misére indulsz.

img_9455.jpg

A kontinensen is találunk látnivalót: Barcelonától nem messze található a Montserrat kolostor, ahol a Franco-rezsim alatt sok üldözött lelt menedéket. A kolostor falai közt találjuk a világ egyik legrégebbi, ma is működő nyomdáját, de Dalí, Picasso és El Greco festményekbe is botolhatunk a bazilikában. A Montserratba jutni nem egyszerű: siklóval, vonattal vagy a hegyeken át egy hosszú, kanyargós úton lehetséges, mivel a Santa María de Montserrat a Montserrat hegység legmagasabb pontján fekszik.

dsc5173-1024x420.jpg

Legmagasabb kolostorból 200 méterrel a föld alá bukva találjuk Zipaquirában, Kolumbiában az egykori sóbányában kiépített kápolnát. Vasárnaponként 3000 hívő is összegyűlik szentmisére a modern kolumbiai építészet egyik gyöngyszemének tartott "sókatedrálisban".

iglesia.jpg

viacrucis-catedral-de-sal-zipaquira-colombia.jpg

(aleteia.org)

süti beállítások módosítása