Hirtelen lett özveggyé és egyedülálló apává az ismert focista
SZEMlélek 2017. június 22.

Hirtelen lett özveggyé és egyedülálló apává az ismert focista

Évekig keményen dolgozott a sikerért, hogy mindent megadhasson feleségének és gyermekeinek. Nyugodt, biztonságos, kényelmes életet szeretett volna biztosítani családjának, olyat, amilyet elképzeltek. Ám a cél kapujában minden összeomlott. Rio Ferdinand, az angol válogatott egykori kapitánya mesél felesége elvesztéséről és egyedülálló apaként három gyermek neveléséről.

p04xftr3-605x301.jpg

Ferdinand 2015-ben úgy döntött befejezi labdarúgó pályafutását, hogy élvezze az évtizedes munka gyümölcsét, hogy végre, teljesen családjának szentelhesse magát. Nem sokkal döntése után feleségnél, Rebeccánál kiújult a rák. Semmi nem úgy történt, ahogy eltervezték. Ugyanebben az évben el kellett temetnie feleségét és szembenéznie azzal, hogy egyedülálló apaként kell felnevelnie gyermekeiket.

Düh, kétségbeesés, reménytelenség, igazságtalanság - sok minden keresztülfuthatott Rio Ferdinand fejében, de ott volt három gyermek, akiknek csak ő volt. Egyszerre kellett apaként és anyaként is helytállnia, ami talán nagyobb kihívás, mint bármi korábban a sportoló életében.

Két évvel a tragédia után a BBC dokumentumfilmjében nyilatkozott a focista az egyedülálló szülőségről és felesége elvesztéséről. A filmben követhetjük Rio Ferdinandot, amint ellátogat egy segítőcsoportba, ahol hozzá hasonlóan, fiatal, özveggyé lett szülők keresik a megértést, a sorstársakat. 

- A feleségem temetésekor mindenki azt mondta nekem, hogy erős vagyok és menni fog. De én azt gondoltam, hogy nem, nem fog menni - osztja meg félelmeit a focista.

A film, Rio Ferdinand története sokaknak erőt adhat, hogy nincsenek egyedül a fájdalommal, a gyásszal.

süti beállítások módosítása