Áldást Istentől, menyasszonyi ruhát kolostorból
SZEMlélek 2017. május 25.

Áldást Istentől, menyasszonyi ruhát kolostorból

Mit tesz az olasz menyasszony, akinek nincs pénze esküvői ruhára? Zárdába megy!

Sok menyasszonynak az egyetlen lehetőséget jelenti az Umbriában fekvő ágostonrendi apácák kolostora. Évekkel ezelőtt Mária Laura nővér ötlete alapján indult a kezdeményezés, amely évente több tucat nőnek segít abban, hogy megtalálja álmai ruháját.

1408294860089_wps_28_sister_maria_laura_helps.jpg

1950 óta zarándokolnak el a menyasszonyok Szent Ritához, hogy közbejárását kérjék házasságukért, majd hálájuk jeléül ruhájukat otthagyják a kolostorban. Így az évek alatt sok száz ruha gyűlt össze, ami mai napig a használt menyasszonyi ruhákkal foglalkozó szolgáltatás alapját jelenti. 

- Nagy örömet ad az, hogy látom a fiatal nőket, akiknek valóra válnak az álmaik életük legboldogabb napján! - mondja Mária Laura nővér, aki bevonulása előtt Toszkánán dolgozott varrónőként és tervezőként, így szakértelmével könnyen igazítja méretre a ruhákat, melyeket adomány alapon vihetnek haza a menyasszonyok. 

- Az arcukról meg tudom mondani, hogy melyiket fogják választani - mondja az apáca, aki 28 éves kora óta él a kolostorban, ahol igen nagy a kínálat: nagyjából hetente három menyasszony érkezik ruhanézőbe, míg havonta több mint 10 ruhát kapnak adományba. 

(CNA)

süti beállítások módosítása