Christopher West: A szexualitás olyan jel, ami az örökkévalóságra mutat
SZEMlélek 2017. május 21.

Christopher West: A szexualitás olyan jel, ami az örökkévalóságra mutat

Interjút adott a SZEMléleknek a világhírű amerikai előadó, aki több ezer érdeklődő előtt beszélt Budapesten Isten és a szex kapcsolatáról.

west.jpg

Hogy milyen élményt nyújtott az ötgyermekes családapa előadása, arról ebben a cikkünkben írtunk. Hogy milyen várakozások előzték meg a beszédét, arról ez a videó tanúskodik. Mielőtt a vele készült angol nyelvű, magyarul feliratozott beszélgetésünk videóját e cikkbe illesztenénk, következzen néhány reakció – olyan olvasói hozzászólások, amelyek arra utalnak, hogy bőven akad tennivaló a témában, nagy szükség lenne rendet tenni a fejekben és a szívekben.

Hogy mi volt a valódi célja ennek az előadásnak, az maradjon az előadó és szervezők titka! Már elnézést, de egy hamis állításra alapozott előadás nem lehet véletlen! "Hívő katolikusok körében ugyanis elterjedt az a nézet, hogy Isten és a szexualitás nehezen fér össze egymással." állítás úgy baromság ahogy van, ez egyszerűen nem igaz! Senkit nem lep meg a "szaporodjatok, sokasodjatok" sem! Ne keverjük már össze a szexualitást a perverzióval, netán a szexualitás körébe tartozó abberációkkal és az azokhoz való viszonnyal!

Most komolyan, van, aki azt hiszi, hogy amcsiból ide kell jönni valakinek, hogy elmondja ezeket az általánosságokat, ami katolikus karizmatikus körökben már rég túlhaladott. Én azt gondolom, hogy akinek ez újdonság az eléggé el van tévedve, vagy teljesen tájékozatlan.

Miért hívta ki az apácákat, papokat? Csak nem ő is a cölibátus "eltörlését" követeli, miközben az egy-egy ember személyes elhatározása?? Belép egy közösségbe, elfogadva annak szabályait. Ilyen erővel követelhetné, hogy az autóvezetőknek szabad legyen nem ismerni a kreszt.

A bolselikok jöttek, a papok és apácák viszont maguk vettek részt az előadáson, azt kellene megérteni, hogy miért. Én itt csak egyvalakit látok, aki lázít.

Miféle két kalap? Ugy hangzik a felvezetés, mint valami bálványimádás. Jézus nem mennyről és földről tanított, hanem testről és lélekről. Ezt alaposan át kellene gondolni.

Következzen hát az interjú, ami talán választ ad ezeknek a valószínűleg háborgó lelkeknek a felvetéseire is.

Christopher West missziójáról további információ található a Cor Project honlapján.

süti beállítások módosítása