A kitartás diadala
SZEMlélek 2017. április 06.

A kitartás diadala

Mikó Attila igazi bajnok! A Down-szindrómás fiú teljesítette az emberpróbáló akadályfutó versenyt.

A hét kilométeres távot a 20 akadállyal 6 óra alatt teljesítette. Akaratereje és kitartása példa lehet mindenki előtt.

kep.jpg

A különleges történet egy évvel ezelőtt kezdődött, amikor Attilát elküldték egy budapesti edzőteremből. Ezután Szalmásy Balázs személyi edző felkereste a 34 éves férfit, és a veszprémi terem támogatásával felajánlotta neki segítségét. Nem kisebb célt tűztek ki maguk elé 2016 májusában, minthogy egy év alatt felkészülnek és teljesítik a veszprémi Spartan Race-t. 

20170404miko-attila-szalmasy-balazs13.jpg

Ez igazán merész ötletnek tűnt: Attilának középsúlyos Down-szindrómája van, mellette cukorbeteg is, valamint a hallása és a látása sem tökéletes. Az egyensúly érzékén, a mozgáskoordinációján rengeteget kellett fejleszteni. De más kihívásokkal is szembe kellett nézniük: Atti tisztaság- és rendmániásként érkezett, ezért sárban kúszós, vízen átvágós, egyik legkoszosabb verseny e téren is megedzette őt. 

Ötméterenként kellett megkérdeznem tőle, hogy kell-e neki az érem. Minden akadály után boldogan mondta, hogy megcsinálta, az utolsó előtti akadálynál pedig megkérdezte, hogy: »Én leszek a bajnok?« Mondtam, hogy »Igen, Atti, te leszel«, emlékszik vissza Szalmásy.

 

A felkészülésről, a versenyről készült beszámoló az origo.hu oldalán olvasható.

süti beállítások módosítása