Szétszakított családokat köthet egybe egy szír fiatalember
prunuscerasus 2017. március 05.

Szétszakított családokat köthet egybe egy szír fiatalember

A feltalálónak köszönhetően a háború miatt rokonok lehetőséget kapnak a kapcsolattartásra, okostelefonjuk és a FreeCom szoftver segítségével.

abdul.jpg

Az internetkapcsolat nélkül is működő üzenetváltás különösen azoknak jelent hatalmas áttörést, ahol szigorú cenzúrát alkalmazó rezsim alatt élnek vagy olyan területeken, ahol alapvető telekommunikációs szolgáltatások nem elérhetőek.

000_li6wkhdf768.jpg

A 27 éves szír feltaláló, Abdul Rahman Alashraf 2016 decemberében megnyerte találmányával az Európai Ifjúsági Díjat. A FreeCom olyan technológiákat használ (mikrofon, hangszóró, zseblámpa és Bluetooth kapcsolat), amelyek bármely okostelefonon megtalálhatóak, így azok is hozzáférhetnek, akik a katasztrófa sújtotta övezetekben élnek.

A FreeCom-on szoftver segítségével a szöveges üzenetek titkosítva, kódolt hangszekvenciaként továbbítódnak bluetoothon keresztül a tartományon belül elérhető mobilkészülékre, ez lehetővé teszi a láncüzenetek megosztását és továbbküldését is. Éjszaka a beépített zseblámpa teszi lehetővé a létfontosságú üzenetek sugárzását.

További információ a szoftverről itt található.

(aleteia.org)

süti beállítások módosítása