Ők megtalálták a jó házasság titkát
SZEMlélek 2017. február 21.

Ők megtalálták a jó házasság titkát

Egy boldog házaspár, 35 év, 9 gyermek, számtalan kiskanál. Megpróbálhatjuk számszerűsíteni, de nincs értelme a Balogh házaspár életét, jobb, ha ők maguk mesélnek róla.

kepkivagas_6.PNG

Balogh Elemér és felesége, Ágnes idén ünneplik 35. házassági évfordulójukat. Hét gyermekkel álltak neki házat építeni, már mind a kilencre mérték az étkezőasztalt, de mára már azt is kinőtték.

Nálunk az asztal nem csak az evés helye, hanem a lelki együttlét tere is. Ezt is a kezdetektől tudatosan alakítottuk így annak érdekében, hogy a családi étkezések is együtt történjenek.

Egy kapcsolat mindig fejlődik, de csak akkor, ha mindkét fél akarja. Ha nem akarják eléggé, akkor gyorsan szét tudnak szaladni olyanok is, akik nagy összhangban indultak el a közös úton.

Mélyen úgy érezzük, hogy az egymás iránti figyelem a mi házasságunk alapja, ezt pedig a gyerekek irányába, illetve a tágabb családi körébe is igyekszünk továbbadni. Ez így jó.

 Az emberek hajlamosak belesüppedni a keserűségekbe, de a jókedvre való hajlam attitűd kérdése. Ha az ember az élet pozitív oldalát nézi, az átformálja a szemléletét. Egy mosoly, egy derűs megjelenés problémák tömkelegét képes megoldani.

A Házasság hete alkalmával készült interjúban a rejtélyes kiskanálgyűjtemény titkára is fény derül.

süti beállítások módosítása