Egy szent közülünk
SZEMlélek 2017. január 30.

Egy szent közülünk

Egy fiatal lengyel lány, aki átutazta a fél világot, hogy Jézust és a rászorulókat szolgálhassa. Rövid idő jutott neki, de példaképként marad meg az emlékezetekben.

- Kedves volt és nagyon segítőkész. Sosem szalasztott el egy lehetőséget sem arra, hogy tegyen valami jót. Mindenki, aki ismerte őt, szeretett vele lenni. Nagyon hiányzik nekünk - mondja Helena Kmieć-ről az önkéntes csoportot vezető atya. 

screen-shot-2017-01-26-at-15_00_46.png

A fiatal lányt, aki csupán két héttel a támadás előtt érkezett Bolíviába, múlt héten gyilkolták meg, amikor ismeretlenek betörtek egy gyermekgondozási központba, Cochabambában. 

 - A betörés késő este történt. - mondta Adam Ziolkowski atya, aki a Megmentő Misszionárius önkéntes csoport vezetője. - Helenát ébren találták, megpróbálta megvédeni magát, de többször megszúrták. Rosszkor volt, rossz időben.

A lengyel misszionárius fél évet önkénteskedett volna a gyermekgondozási központban. 

Most minden szó kevés. Arra kérünk mindenkit, hogy imádkozzatok Helenáért, a családjáért, akik mély fájdalomba zuhantak, akárcsak a mi közösségünk, olvasható a közösség oldalán. 

Helena velünk marad, mint Jézus és az emberek vidám, szerény és határtalan szolgálatának példaképe. Neki köszönhetően tudjuk, hogy közel hozzánk is élnek valódi szentek.

A rendőrség több gyanúsítottat is előállított, értesült róla a lengyel külügyminisztérium.

(catholicherald.co.uk)

süti beállítások módosítása