Házhoz jön a Sixtus-kápolna
SZEMlélek 2017. január 26.

Házhoz jön a Sixtus-kápolna

Évente 6 millió látogatója van a Vatikáni Múzeumnak, de egyik sem Te vagy? A Vatikáni Múzeum megújult honlapja segítségével több ezer műalkotást megismerhetsz és 57 virtuális túra közül választhatsz. Majdnem olyan, mintha ott lennél - csak nincsenek kígyózó sorok.

14852499648415484_800x600.jpg

A több mint fél évezrede fennálló intézmény az élén álló Barbara Jattának (aki az első női igazgatója a múzeumnak) köszönhetően halad a korral. Jelenleg 4000 műalkotásról kapunk bővebb információt a honlapon, 13 ezer oldalon keresztül, 5 nyelven. A vatikáni múzeumokban összes 20 ezer műalkotás van kiállítva, ami éppen csak a tizede a teljes műkincsgyűjteménynek. Hosszútávon a múzeum célja, hogy minden műalkotást felvigyenek az online katalógusba és megismerhetővé tegyék, azokat is, amelyek eddig csak a raktárban álltak. 

cq5dam_web_1280_1280.jpeg

Michelangelo remekműve egyelőre csak egy panorámafotón tekinthető meg, de hamarosan virtuálisan is bejárható lesz. Aki nem bír addig várni, az induljon Rómába - de előtte ne felejtsen el elővételes jegyet váltani a honlapon!

További információ a Vatikáni Múzeum honlapján, a virtuális túrák innen indulnak.

(kulturvilag.blogstar.hu)

süti beállítások módosítása