A kisfiú, aki saját készítésű plüssmacikkal menti meg a világot
SZEMlélek 2017. január 06.

A kisfiú, aki saját készítésű plüssmacikkal menti meg a világot

A 12 éves Campbell Ausztráliában él nyolc testvérével és szüleivel. Ha tehetné, minden idejét a varrásnak szentelné, hogy plüssállatokat készítsen beteg gyerekeknek, akik kórházban fekszenek.

1-rgemolmlcwalfd-phhc-sq.jpeg

9 éves korában arra kérte szüleit, hogy karácsonyra lepjék meg a kórházban fekvőket játékokkal, de kilenc gyermek mellett erre nem futotta, emlékszik vissza Campbell édesanyja. Ezért a kisfiú maga vágott bele az ajándékok készítésébe: megtanult varrni, mintákat keresett és alapanyagokat gyűjtött. Az első plüss elkészítése 5 órába telt, de egyre gyorsabban és ügyesebben járt a keze, ma már egy óra alatt végez. Több száz plüssállatot készített azóta, több száz a kórházban fekvő kis betegnek szerzett így örömet, de olyanoknak is adott már a plüssállatot, akik gyászolják elvesztett szeretteiket.

1435906353302_campbellwithbracelets.jpg

Van egy különleges medve, amit minden bizonnyal Campbell a legnagyobb szeretettel készített. 5 évvel ezelőtt a kisfiú édesapját, Nathant, rákkal diagnosztizálták. Később, amikor a betegsége visszatért Campbell egy teddymackóval lepte meg apukáját, és azóta nem tért vissza a rákos betegség. Talán a mackó miatt, emlékszik vissza Nathan. Mindegyik plüssben van egy kis varázslat, teszi hozzá az édesapa, de az igazán nagy varázslat Campbellben van. 

(aleteia.org)

süti beállítások módosítása