Variációk betlehemre
SZEMlélek 2016. december 22.

Variációk betlehemre

Készülhet számítógép alkatrészből, legyezőkből, tésztából, papírpohárból, tojásos dobozból. Lehet hagyományos, lehet kicsi vagy nagy, de mindegyik egyedi a maga nemében.

Minden évben Rómában megrendezett különleges kiállításon a világ betlehemjei találkoznak. Idén 150 jászoljelenetet állítottak ki, amelyek 40 országból és 13 olasz régióból érkezett, mondta el a kiállítás egyik szervezője, Maria Carla Menaglia. 

kepkivagas_1.PNG

A 40. alkalommal megrendezett kiállítás egyik különleges darabját egy egykori drogfüggő készítette, aki a Megváltó születésének képét egy börtön falai közt jelenítette meg, rávilágítva, hogy Jézus mindenhol megszületett, még a rácsok mögött is. A cellák, a cella falaira írt szavakkal nagyon mély benyomást tesz mindenkire, mondta Menaglia.

100-presepi-1024x640.jpg

Bár a jászoljelenet készítése nagy türelmet, képzelőerőt és kitartást igényel, de megéri elkészíteni a szervező szerint. Ha valaki igazán eredeti betlehemet készített, ne gondolkodjon, küldje el a kiállításra és jövőre talán megnyerheti vele a legjobb betlehemnek járó díjat!

(romereports.com)

süti beállítások módosítása