Zárdába vonult az űrkutató
SZEMlélek 2016. december 12.

Zárdába vonult az űrkutató

Nem mindennapi ok miatt kért kilépőt a zárdában élő Benedikta nővér az indiai rendházból.

Diplomaosztója miatt hagyta el a kolostort egy napra az apáca, hogy átvehesse doktori oklevelét, melyet légi közlekedési mérnökként szerzett. 

blue-nun.jpg

Múlt évben, a rendbe való belépése előtt fejezte be tanulmányait a punéi egyetemen. Azóta ez az első alkalom, hogy kilépett a zárda falai közül. - A rendünk szabályai tiltják, hogy elhagyjuk a rendházat, de különleges engedélyt kaptam, hogy részt vehessek ezen az alkalmon - mondta Benedikta nővér.

A Kuvaitban született Benedikta nővér Mumbaiban járt főiskolára, mesterszakos diplomáját űrkutatásból szerezte a fővárostól 150 kilométerre található punéi egyetemen. Doktori munkáját a torlósugaras hajtóművel működő légi járművekről szóló kutatásáról írta, melyeket elsődlegesen a hangsebesség többszörösét meghaladó sebességgel működő járműveknél és űreszközöknél használnak. 

A zárdába visszavonult mérnök mindig is hívást érezett a megszentelt életre, döntését egy Punéban végzett lelkigyakorlat után hozta meg. Doktori tanulmányai befejezése után mondta el családjának, hogy egy rendházba szeretne belépni.

(CNA.com)

süti beállítások módosítása