Megölték egy francia misszionárius szeretetház alkalmazottját
SZEMlélek 2016. november 25.

Megölték egy francia misszionárius szeretetház alkalmazottját

November 25-én hajnalban egy felfegyverzett személy megtámadta a franciaországi Montpellier közelében található intézményt, ahol egy hölgy holttestét találták a kiérkező rendőrök.

montpellier.jpg

A Reuters közlése szerint egy gondozó értesítette a hatóságokat a támadásról, akit korábban megkötözött a támadó, de sikerült kiszabadítania magát. A rendőrök a helyszínen egy szúrt sebeibe belehalt nőt találtak, aki ápolóként dolgozott ott. Nem szerzetesi személyről van szó.

Frissítés: A rendőrség elfogta a feltételezett gyilkost. A 47 éves férfi korábban katona volt, jelenleg munkanélküli. Késsel és lőfegyverrel támadt a szerzetesház lakóira, áldozata egy 56 éves hölgy, az intézmény munkatársa.

Az intézményben 59 idős misszionáriusról gondoskodnak, akik Afrikában látták el szolgálatukat. A támadó indítéka jelenleg ismeretlen, rendőrök tucatjai kutatnak utána a környéken.

montpellier2.jpgA támadás helyszíne

A Francia Katolikus Püspöki Kar főtitkára, Olivier Ribadeau Dumas hivatalos Twitter csatornáján keresztül jelezte, hogy imával, együttérzéssel gondol az elhunyt áldozatra és a szeretetház többi lakójára.

(A nyitókép forrása: Reuters/Jean-Paul Pelissier)

süti beállítások módosítása