Az elhagyott tabernákulum szent püspöke
SZEMlélek 2016. október 13.

Az elhagyott tabernákulum szent püspöke

Október 16-án szentté avatják Manuel González García atyát, az „elhagyott tabernákulum püspökét”, így vele együtt hét újabb tagja lesz a szentek közösségének.

Amikor megérkezett egy kisvárosba, ott egy elhagyatott templomot talált, ahol senki nem volt a tabernákulum előtt. Ekkor értette meg, hogy Jézus azért jött, hogy életet adjon nekünk: Ő ott van az Oltáriszentségben, de mi elhagytuk Őt. Ezért kérte Manuel González atya, hogy „az elhagyott tabernákulum püspöke” szeretne lenni, mondta María Teresa Castelló nővér, a spanyol pap által alapított Eucharistic Missionaries of Nazareth kongregáció egyik tagja.

bto-manuel-escribiendo.jpg

Észrevenni azt, hogy Isten szeret minket és elevenen ott van minden tabernákulumban, mindig jelen van az Oltáriszentségben, ennek lényegességéről beszélt az alapítóatya, mondta Mónica María Yuan nővér. Missziónk, hogy segítsünk észrevenni az embereknek azt az ajándékot, amit Isten ad nekünk minden pillanatban, minden szentmisében, minden tabernákulumban. Minden, amit teszünk erre irányul, folytatta Mónica nővér.

donmanuelgonzalezserasanto_dest_-370x240.jpg

Manuel González García 1877-ben született Sevillában, Spanyolországban. Szentté avatását a csodás gyógyulás bizonyítása tette lehetővé, de a rend nővérei szerint az alapító spanyol atya hagyatéka tovább megy ennél is, mert ő tanúja az Istenbe vetett megingathatatlan hitnek.

Megtanulhatjuk tőle, hogy nem vagyunk egyedül, tette hozzá Mónica nővér. Isten mindig velünk van és mindig a mi oldalunkon áll. Nem számít, mennyire szegények vagy nyomorultak vagyunk. Akkor is, ha elhagyjuk Őt, ha eltávolodunk tőle… Ő sosem hagy el minket!

(romereports.com)

(fotó: alfayomega.es; elgranitodearena.com)

 

süti beállítások módosítása