Sebtapasz a megromlott házasságra Ferenc pápától
SZEMlélek 2016. október 12.

Sebtapasz a megromlott házasságra Ferenc pápától

„Probléma probléma hátán… Miért nem válunk el, és megy mindenki tovább a maga útján?” Hangzik a kérdés, ami talán bár bennünk is felvetődött vagy felvetődhet egy nap. De jó, ha felkészülünk erre az élethelyzetre is. Aki segít ebben, az nem más, mint Ferenc pápa.

E kedves animáció röviden és tömören mutatja be a szeretetet Ferenc pápa tolmácsolásában. Gerincét a szeretet himnusza adja, kiegészítve néhány gondolattal, amivel még jobban érthetővé válik, így a mindennapi életre könnyebben alkalmazható lesz és sok helyen magunkra ismerhetünk. Ebben sokat segít a háttérben futó illusztráció, a megjelenő figurák: a Saint-Exupéry kishercegétől a vegán hipsteren át egészen Loyolai Szent Ignácig.

A másikra mutogatás, a vágyaink kikényszerítése, az elvárások, a türelmetlenség, az önzés, a büszkeség. Ezekre, a szeretet ellen irányuló vonásainkra mutat gyógyírt a videó, és egy olyan nyelvre tanít, amelyet Jézustól kell megtanulnunk, hogy bátorítani, biztatni és erősíteni tudjunk másokat, még ha nehéz is, még akkor is, ha igazságtalannak érezzük, hogy nekünk kell előbb szeretnünk.

A videót elsősorban házasoknak címezték, de mindenki megleli a neki szóló üzenetet benne, aki szeret vagy szeretni próbál. Az animáció angol nyelvű, de feliratozható, akár automatikus magyar fordítással is.

süti beállítások módosítása