4 év múlva hatalmas csend borul Budapestre
SZEMlélek 2016. szeptember 20.

4 év múlva hatalmas csend borul Budapestre

Mit csinálsz 2020-ban? És ezen a héten? Fábry Kornél atya két jó programot is ajánl, ha még nincs terved!

1938 után ismét Magyarország ad otthon a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak 2020-ban. Ahogy Kornél atya mondja, forrong a világ és reményre van szüksége – a rendezvény célja éppen ez, hogy reményt adjon, hogy közelebb hozza mindenkihez Krisztust. Elcsendesedésre hívják a fővárost.

4o.jpg

A tíznapos rendezvényre kb. 15-20 ezer regisztrált részvevőre számítanak, de nyitott eseményeken még ennél is több látogatóra. Az első három nap zártkörű tudományos konferenciája után kezdődik az egyhetes programsorozat, melynek több eleme (így például a Budapest-szerte tartott kulturális és keresztény rendezvények) minden érdeklődő előtt nyitva áll majd.

kornel.jpg

A Kornél atyával készült interjúból kulisszatitkokat is megtudhatunk: hogy áll most  a szervezés, kik és hogyan döntik el a kongresszus mottóját, logóját és himnuszát, hány önkéntesre lesz szükség és mit üzen nekik az atya?

005164_600.jpg

A héten még megtekinthető Kornél atya Ablakanapra című fotókiállítása is, amit az Ars Sacra fesztivál keretében szerveztek a Budai Várba. A fotók témái igen változatosak, de mind a jó Isten ajándéka, mondta el az egykori kaposvári plébános.

Az ITT megtekinthető beszélgetésből az is kiderül, hogy miért éppen Ablakanapra a kiállítás címe, hogy mit jelent a hivatalos és fiatalos misezene, s hogyan kell azt jól művelni Kornél atya szerint.

 (Fotó: fortepan.hu; ars-sacra.hu)

süti beállítások módosítása