Nehogy beleposhadj a sótartóba!
SZEMlélek 2016. július 07.

Nehogy beleposhadj a sótartóba!

Vajon létezik-e az egyház a temploma falain kívül? Ezt az önkritikus kérdést veti fel a ma kezdődött Föld Sója találkozó, amelyet első alkalommal tartanak hazánkban.

25 éve rendezik meg világszerte a Föld Sója Közép-Európai Keresztény Találkozót, ám eddig valahogy mindig más ország adott otthont a rendezvénynek. Ezúttal Budapest a házigazda, a szervező pedig a Magyarországi Evangélikus Egyház.

Fabiny Tamás evangélikus püspök szerint a több ezer fősre tervezett program célja kilépni a templom falai közül és megmutatni az egyházat szekuláris közegben is. A mottó nem is lehetne más: „Ti vagytok a föld sója".

sotarto.jpg

A július 7-10. között zajló, sportolási lehetőséget is magában foglaló esemény a lágymányosi egyetemi környezetben zajlik, a Tüskecsarnok és a Lánymányosi Ökumenikus Központ is a helyszínek között szerepel.

Az előadók sorában ott találjuk Balog Zoltán minisztert, Pál Feri atyát, Lackfi János költőt is. A spirituális témák mellett társadalmi kérdések is napirendre kerülnek, így például szó lesz a világban zajló keresztényüldözésekről, az egyház jövőjéről. Az is izgalmas felvetésnek hangzik, miszerint már csak az egyházak tartanák össze Európát.

Zenei élményekről is gondoskodtak a szervezők, a záró istentisztelet után pedig félezer biogyertyát engednek majd szabad-úszásnak a Dunán a résztvevők, a reformáció 500. évfordulójára emlékezve.

A teljes programért ide érdemes kattintani.

süti beállítások módosítása