Előre megmondta, mi lesz vele a halála után
SZEMlélek 2018. február 23.

Előre megmondta, mi lesz vele a halála után

Rossz példákat sokan ismerünk politika és kereszténység kapcsolatára. Billy Graham élete bizonyítja, hogy másként is lehet.

billy2.jpg

– Amikor azt olvassátok az újságban, hogy Billy Graham meghalt, tudni fogjátok, hogy sokkal inkább él, mint előtte – fogalmazott egyik beszédében maga a népszerű prédikátor, majd hozzátette: – Merthogy akkor már a mennyben vagyok.

Márpedig eljött ez az idő: amint megírtuk, 99 éves korában elhunyt az az ember, aki úgy volt keresztény, hogy hitét nem rejtette véka alá. A fény gyermekeként, kezében a Bibliával élte életét, Amerika mellett az egész világra hatással volt lánglelkű egyénisége. Aktív befolyást gyakorolt a közéletre, tucatnyi elnököt ismert személyesen, többségük bizalmasként számított útmutatására. Azt tette, ami egy keresztény vezető küldetése: élő lelkiismeretként buzdított, irányt mutatott. A menny felé.

Életműve a legkevésbé sem csupán beszédekből állt. A róla elnevezett Billy Graham Rapid Response Team (gyorsreagálású csoport) ott van például a pár napja történt floridai lövöldözés helyszínén: 13 kríziskezelésre szakosodott lelkész segít a tragédia túlélőinek feldolgozni a szörnyűséget.

Az alábbi videón az angol nyelvű üzenetek nem is véletlenül egy olyan dallal kombinálva szólalnak meg, amelynek fő gondolata a mennyország valósága. Ma csak álmodom arról - ezen a címen ismerik sokan idehaza, ide kattintva meg is hallgathatja bárki a Bolyki Brothers hangszermentes előadásában.

süti beállítások módosítása