Sikertelennek tűnik a keresztényüldözés-ellenesség
SZEMlélek 2017. szeptember 14.

Sikertelennek tűnik a keresztényüldözés-ellenesség

Távozik az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár, lapértesülések szerint nem önszántából.

toroktamas.jpg

Miután régóta nem tudtunk meg semmilyen érdemi információt a kormányzati szervezet működéséről, nemrég kérdéseket küldtünk az Emberi Erőforrások Minisztériumának. A válaszok egy részét meg is kaptuk, bár nagyjából ugyanúgy, ahogy Veres András püspök (nem) reagált a megkeresésünkre. Amint a lombikprogram témájában írt nyílt levélre egy másik lapnak adott interjúban válaszolt a főpásztor, ezúttal is más médiumokban jelentek meg a megkeresésünket követően a kért információk, illetve azok egy része.

Arra voltunk kíváncsiak, vajon várható-e változás a helyettes államtitkárság működésében, még mindig Török Tamás-e a helyettes államtitkár, felépült-e, üzemel-e már az az iskola Erbílben, amelyben az oktatás mostani tanév eleji elkezdését egyik fő célkitűzésként jelölte meg több vonatkozó nyilatkozat, illetve milyen tevékenységet végzett a közel tucatnyi embert foglalkoztató helyettes államtitkárság az elmúlt hónapokban.

A Magyar Idők, a Népszava és az Index érdeklődésünket követően megjelent cikkeiből szinte minden feleletet megtudhatunk: változik a működés, konkrétan távozik Török Tamás eddigi helyettes államtitkár. Az is szerepel a cikkek információi között, hogy valószínűleg nem épült fel az a bizonyos iskola, s könnyen lehet, hogy ez is közrejátszik a személycserében.

Egyetlen nyitott kérdés maradt: vajon milyen érdemi munkát végeztek az elmúlt hónapokban, különösen a nyár folyamán a helyettes államtitkárság munkatársai? Amennyiben mégis válaszol levelünkre a minisztérium, közzétesszük ezt az információt is.

(Fotó: MTI)

süti beállítások módosítása