Ilyen egy valódi Lélekmentő
SZEMlélek 2017. szeptember 12.

Ilyen egy valódi Lélekmentő

Gondolt egyet Michael atya és vett egy mentőautót az interneten, amit aztán mobil gyóntatószékké alakított. 

12182015p10ph.jpg

Azóta Lélekmentővel járja Louisianát Michael Champagne atya és a Megfeszített Jézus Krisztus közösség tagjai, hogy szokatlan módon hozzák újra közel az egyházhoz azokat, akik eltávolodottakat, és szirénával felszerelt mentőautójukban újjáélesszék a hitet. 

Irgalmasságot akarok és nem áldozatot.

(Máté evangéliuma 9,13)

Olvasható nagy betűkkel a különleges jármű hátulján, de az autó eredeti célját is megismerhetjük - még mindig ott áll rajta: Hadikórház.

Michael atya fejében a Lélekmentő ötlete kórházi lelkészként töltött szolgálata idején született meg, majd Ferenc pápa által meghirdetett irgalmasság évében váltották valósággá az álmot. Azóta másfél év telt el, több mint 4 ezer gyónást hallgatott végig a mentőautóban szolgáló atya, köztük olyanokét, akik több mint 50 éve nem járultak szentséghez.  Az egyháztól való sok évtizedes távolléteket tör meg a barátságos és kissé szokatlan légkör, hiszen olyanokkal is találkoznak missziójuk során, akik már nem mennének el a templomba, akiket valami távol tart a hagyományos egyházi keretektől.

A Lélekmentőben gyónók különleges "orvossággal" térhetnek haza: egy kis üvegcsében rózsafüzért találnak, mellette a "betegtájékoztatót", ami napi imára hívja őket. 

Michael atya bízik benne, hogyha nem is mindenki megy el gyónni, attól még a kegyelem működik.

Bízzunk benne, hogy szolgálatuk továbbra is hazahívja az Egyházhoz azokat, akik távol járnak!

süti beállítások módosítása